Kycklingfilé med ingefära, koriander

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingfilé med ingefära, koriander

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Ingefära färsk

2.0 

cm

Paprika röd

1.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Crčme fraiche lätt

3.0 

dl

Koriander färsk

1.0 

kruka

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Matvete

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leitz Eins Zwei Dry

Torrt friskt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 654

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2615 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 382 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 36%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Tomater 2.0 styck 1%

Crčme fraiche lätt 3.0 dl 19%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Matolja till stekning 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Matvete 3.0 dl 30%

Tillagning (30 min )

  1. Koka matvete enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna kyckling. Riv ingefära. Kärna ur och tärna paprika. Kärna ur och strimla chili. Tärna tomat. Hacka koriander.
  3. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja utan att bränna. Tillsätt kyckling. Stek till fin färg. Tillsätt paprika och chili. Stek några minuter.
  4. Tillsätt tomat och crčme fraiche. Låt småputtra cirka 10 minuter.
  5. Vänd ner koriander före servering. Servera kyckling med matvete.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Kycklingfilé med ingefära, koriander