Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 654

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2615 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 36%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Tomater 2.0 styck 1%
Crčme fraiche lätt 3.0 dl 19%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Matolja till stekning 2.0 msk 9%
Matvete 3.0 dl 30%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka matvete enligt anvisning på paketet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Tärna kyckling. Riv ingefära. Kärna ur och tärna paprika. Kärna ur och strimla chili. Tärna tomat. Hacka koriander.
- Fräs lök, vitlök och ingefära i olja utan att bränna. Tillsätt kyckling. Stek till fin färg. Tillsätt paprika och chili. Stek några minuter.
- Tillsätt tomat och crčme fraiche. Låt småputtra cirka 10 minuter.
- Vänd ner koriander före servering. Servera kyckling med matvete.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Kycklingfilé med ingefära, koriander
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan