Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 644

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2575 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Broccoli färsk 1.0 kilo 12%
Bacon som lättsteks } 140.0 gram 15%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Grädde 3.0 dl 42%
Mjölk 3.0 dl 7%
Västerbotten hårdost 150.0 gram 22%
Vitpeppar 0%
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lättstek bacon. Lägg på hushållspapper.
- Riv ost.
- Lägg broccoli i en ugnsfast form. Strö över bacon. Peppra. Strö över mjöl. Häll på grädde och mjölk. Strö över ost.
- Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Broccoligratäng
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon