Potatisgnocchi med lök, bakad portabello och spenat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatisgnocchi med lök, bakad portabello och spenat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

750.0 

gram

Äggula

2.0 

styck

Smör normalsaltat

60.0 

gram

Vetemjöl

3.0 

dl

Muskot riven

 

 

Salt

 

 

 

Portabellasvamp

4.0 

styck

Borretanalök

12.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Babyspenat

150.0 

gram

Vatten

1.0 

dl

Grönsaksfond konc.

0.5 

msk

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Parmesan

50.0 

gram

Smör till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 666

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2665 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 513 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 750.0 gram 19%

Äggula 2.0 styck 4%

Smör normalsaltat 60.0 gram 16%

Vetemjöl 3.0 dl 24%

Muskot riven 0%

Salt 0%

 

Portabellasvamp 4.0 styck 2%

Borretanalök 12.0 styck 8%

Olivolja 2.0 msk 8%

Babyspenat 150.0 gram 1%

Vatten 1.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 0.5 msk 1%

Smör normalsaltat 30.0 gram 8%

Parmesan 50.0 gram 7%

Smör till stekning 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Skala potatis. Koka mjuk. Häll av vattnet. Pressa potatisen medan den fortfarande är ljummen.
  2. Vänd ner äggulor, smör och salt. Rör ner mjöl, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Mängden mjöl kan variera.
  3. Rulla degen till en rulle, 2 cm tjock. Skär i halvcentimetertjocka bitar. Tryck till bitarna lätt med en gaffel.
  4. Koka upp vatten och salt. Sjud gnocchin, ett lager i taget. När bitarna flyter upp till ytan är de klara. Lägg över i smord form efter hand. Håll varma till servering.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Dela svampen i stora bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 15 minuter.
  7. Skala lök. Stek sakta i smör.
  8. Koka upp vatten och fond. Vänd i gnocchi och vänd runt. Klicka i smör. Avsluta med parmesan, spenat och svamp.

Kockens kommentar

Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Potatisgnocchi med lök, bakad portabello och spenat