Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 666

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2665 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 750.0 gram 19%
Äggula 2.0 styck 4%
Smör normalsaltat 60.0 gram 16%
Vetemjöl 3.0 dl 24%
Muskot riven 0%
Salt 0%
Portabellasvamp 4.0 styck 2%
Borretanalök 12.0 styck 8%
Olivolja 2.0 msk 8%
Babyspenat 150.0 gram 1%
Vatten 1.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 0.5 msk 1%
Smör normalsaltat 30.0 gram 8%
Parmesan 50.0 gram 7%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala potatis. Koka mjuk. Häll av vattnet. Pressa potatisen medan den fortfarande är ljummen.
- Vänd ner äggulor, smör och salt. Rör ner mjöl, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Mängden mjöl kan variera.
- Rulla degen till en rulle, 2 cm tjock. Skär i halvcentimetertjocka bitar. Tryck till bitarna lätt med en gaffel.
- Koka upp vatten och salt. Sjud gnocchin, ett lager i taget. När bitarna flyter upp till ytan är de klara. Lägg över i smord form efter hand. Håll varma till servering.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela svampen i stora bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 15 minuter.
- Skala lök. Stek sakta i smör.
- Koka upp vatten och fond. Vänd i gnocchi och vänd runt. Klicka i smör. Avsluta med parmesan, spenat och svamp.
Kockens kommentar
Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Potatisgnocchi med lök, bakad portabello och spenat
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon