
Tomatströmming med potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 461

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 2.0 styck 6%
Rapsolja 1.5 msk 9%
Krossade tomater 1.0 burk 5%
Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 1%
Strömmingsfiléer 500.0 gram 29%
Mineralsalt 0.5 tsk 0%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 0%
Broccoli färsk 2.0 st stora 14%
Potatis 10.0 styck 36%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis.
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala och finhacka lök. Fräs lök i rapsolja. Rör ner tomater och buljongtärning. Låt koka upp.
- Skölj strömming. Klipp bort ryggfenan om det behövs. Lägg på en skärbräda med skinnsidan ner. Strö över salt, peppar, oregano och timjan. Rulla ihop. Lägg i ugnsfast form.
- Häll över tomatsåsen. Ställ i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Skär broccoli i buketter. Koka 3-5 minuter.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Tomatströmming med potatis
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: