Tomatströmming med potatis

Tomatströmming med potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

2.0 

styck

Rapsolja

1.5 

msk

Krossade tomater

1.0 

burk

Grönsaksbuljongtärning

0.5 

styck

Strömmingsfiléer

500.0 

gram

Mineralsalt

0.5 

tsk

Oregano torkad

1.0 

tsk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Svartpeppar

 

 

 

Broccoli färsk

2.0 

st stora

Potatis

10.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 461

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1843 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 654 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 2.0 styck 6%

Rapsolja 1.5 msk 9%

Krossade tomater 1.0 burk 5%

Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 1%

Strömmingsfiléer 500.0 gram 29%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 0%

 

Broccoli färsk 2.0 st stora 14%

Potatis 10.0 styck 36%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Sätt ugnen på 200ºC.
  3. Skala och finhacka lök. Fräs lök i rapsolja. Rör ner tomater och buljongtärning. Låt koka upp.
  4. Skölj strömming. Klipp bort ryggfenan om det behövs. Lägg på en skärbräda med skinnsidan ner. Strö över salt, peppar, oregano och timjan. Rulla ihop. Lägg i ugnsfast form.
  5. Häll över tomatsåsen. Ställ i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  6. Skär broccoli i buketter. Koka 3-5 minuter.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Tomatströmming med potatis