
Flamberade havskräftssjärtar (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2069 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 9%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Tomater 2.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Smör normalsaltat 25.0 gram 9%
Havskräftstjärtar kokta 16.0 styck 41%
Pernod 4.0 cl 4%
Grädde 2.5 dl 44%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Anis mald 1.0 krm 0%
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Doppa tomater i kokhett vatten. Flå dem. Skär i klyftor. Ta bort kärnorna. Skär köttet i små tärningar.
- Skala och finhacka vitlök. Hacka eller klipp gräslök.
- Värm smör i en stekpanna. Bryn skaldjur hastigt. Häll på pernod eller cognac. Tänd på. Låt det brinna tills det slocknar.
- Lägg i vitlök och tomat. Häll på grädde. Låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar, anis och citronjuice. Garnera med gräslök vid servering.
Kockens kommentar
Detta är ett testrecept som ingår i en analys av GI-metoden. Receptet är hämtat från Lauritzson och Davidsson, "Våra bästa GI-recept".Fler recept inom Kräftor
Liknande recept som Flamberade havskräftssjärtar (GI-recept)
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade pankopanerade havskräftor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan