Flamberade havskräftssjärtar (GI-recept)

Flamberade havskräftssjärtar (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomater

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Gräslök

1.0 

knippe

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Havskräftstjärtar kokta

16.0 

styck

Pernod

4.0 

cl

Grädde

2.5 

dl

Citronjuice

1.0 

tsk

Anis mald

1.0 

krm

Salt och vitpeppar

 

 

Gräslök till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2069 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 9%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 333 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomater 2.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Gräslök 1.0 knippe 0%

Smör normalsaltat 25.0 gram 9%

Havskräftstjärtar kokta 16.0 styck 41%

Pernod 4.0 cl 4%

Grädde 2.5 dl 44%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Anis mald 1.0 krm 0%

Salt och vitpeppar 0%

Gräslök till garnering 0%

Tillagning

  1. Doppa tomater i kokhett vatten. Flå dem. Skär i klyftor. Ta bort kärnorna. Skär köttet i små tärningar.
  2. Skala och finhacka vitlök. Hacka eller klipp gräslök.
  3. Värm smör i en stekpanna. Bryn skaldjur hastigt. Häll på pernod eller cognac. Tänd på. Låt det brinna tills det slocknar.
  4. Lägg i vitlök och tomat. Häll på grädde. Låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar, anis och citronjuice. Garnera med gräslök vid servering.

Kockens kommentar

Detta är ett testrecept som ingår i en analys av GI-metoden. Receptet är hämtat från Lauritzson och Davidsson, "Våra bästa GI-recept".

Fler recept inom Kräftor

Liknande recept som Flamberade havskräftssjärtar (GI-recept)