
Halstrad torsk med salladslök och kapris (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 303

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1214 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Salladslök 250.0 gram 6%
Smör normalsaltat 2.0 msk 16%
Kycklingbuljong avfettad 1.0 dl 0%
Torskfilé 600.0 gram 39%
Dressing
Olivolja 4.0 msk 37%
Kapris 4.0 msk 1%
Citronjuice 3.0 msk 1%
Dragon färskhackad 0.5 dl 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Ansa lök. Smält smör i en stekpanna. Lägg i löken. Salta och peppra. Stek på låg värme några minuter. Häll på kycklingbuljong. Koka tills löken är mjuk.
- Blanda olivolja, kapris, citronsaft, dragon och svartpeppar.
- Salta pch peppra fisk. Stek i smör i en het stekpanna några minuter på varje sida. Ställ in i ugnen cirka 5 minuter.
- Fördela löken på tallrikar. Lägg på fisken. Ringla över dressing.
Kockens kommentar
GIR 0, mycket lågt. Portionsviken är mycket låg (halvportion), främst tack vare att klassiska tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger låg vikt (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Halstrad torsk med salladslök och kapris (GI-recept)
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan