Halstrad torsk med salladslök och kapris (GI-recept)

Halstrad torsk med salladslök och kapris (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salladslök

250.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Kycklingbuljong avfettad

1.0 

dl

Torskfilé

600.0 

gram

 

Dressing

 

 

 

Olivolja

4.0 

msk

Kapris

4.0 

msk

Citronjuice

3.0 

msk

Dragon färskhackad

0.5 

dl

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 303

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1214 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 255 gram)

Ingredienser

Visa:

Salladslök 250.0 gram 6%

Smör normalsaltat 2.0 msk 16%

Salt och peppar 0%

Kycklingbuljong avfettad 1.0 dl 0%

Torskfilé 600.0 gram 39%

 

Dressing 

Olivolja 4.0 msk 37%

Kapris 4.0 msk 1%

Citronjuice 3.0 msk 1%

Dragon färskhackad 0.5 dl 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Ansa lök. Smält smör i en stekpanna. Lägg i löken. Salta och peppra. Stek på låg värme några minuter. Häll på kycklingbuljong. Koka tills löken är mjuk.
  3. Blanda olivolja, kapris, citronsaft, dragon och svartpeppar.
  4. Salta pch peppra fisk. Stek i smör i en het stekpanna några minuter på varje sida. Ställ in i ugnen cirka 5 minuter.
  5. Fördela löken på tallrikar. Lägg på fisken. Ringla över dressing.

Kockens kommentar

GIR 0, mycket lågt. Portionsviken är mycket låg (halvportion), främst tack vare att klassiska tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger låg vikt (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Halstrad torsk med salladslök och kapris (GI-recept)