Räkor i röd curry med äpple, kokos och gula russin

Räkor i röd curry med äpple, kokos och gula russin

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Räkor skalade

450.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Paprika röd

1.0 

styck

Purjolök

10.0 

cm

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Äpple Granny Smith

1.0 

styck

Tomatpuré konserv

4.0 

msk

Kokosmjölk light

4.0 

dl

Russin gula

30.0 

gram

Currypasta röd }

2.0 

tsk

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Havssalt

 

 

 

Quinoa röd

1.2 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leitz Eins Zwei Dry

Torrt friskt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1475 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 390 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 450.0 gram 33%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Paprika röd 1.0 styck 3%

Purjolök 10.0 cm 1%

Chilifrukt röd 1.0 styck 1%

Äpple Granny Smith 1.0 styck 3%

Tomatpuré konserv 4.0 msk 2%

Kokosmjölk light 4.0 dl 22%

Russin gula 30.0 gram 6%

Currypasta röd } 2.0 tsk 1%

Olivolja till stekning 0.5 msk 4%

Havssalt 0%

 

Quinoa röd 1.2 dl 25%

Tillagning (20 min )

  1. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
  2. Hacka vitlök. Kärna ur och strimla paprika. Strimla purjolök. Kärna ur och hacka chili. Riv äpple grovt.
  3. Hetta upp en panna med olivolja till medelvärme. Tillsätt curry och vitlök. Akta så att det inte bränns. Rör ner paprika, chili och äpple. Fräs under omrörning ett par minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré och kokosmjölk. Låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av med havssalt och eventuellt mer curry. 
  5. Rör ner räkorna. Låt räkorna värmas i max 1,5 minut så att de inte blir sega. Servera i djupa skålar med quinoa i botten på varje skål. Toppa med gula russin och purjolök.

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Räkor i röd curry med äpple, kokos och gula russin