Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0
Recept: 780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 300.0 gram 10%
Vit sparris färsk 8.0 styck 20%
Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%
Vispgrädde 1.0 dl 46%
Mousserat vin 1.0 dl 9%
Skinka lufttorkad 4.0 skivor 15%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skölj och skiva grönsparrisen. Kasta torr nederdel. Skala och skär den vita sparrisen i änden.
- Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 minuter (bara så att det täcker sparrisen). Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Kyl i kylkåp eller frys.
- Koka den vita sparrisen i saltat vatten i ca 5 minuter. Kyl av i kallt vatten. Rulla in den i skinkan.
- Vispa grädden lätt. Rör ner grädden försiktigt i sparrissoppan. Häll upp i glas. Häll på det mousserande vinet. Lägg det vita sparrisknytet över glaskanten.
Kockens kommentar
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Chateaubriandmeny
Liknande recept som Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chateaubriand med rödvinssmör, tomatsallad och pommes lyonnaise
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan