
Svärdfisk under getosttäcke (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 0
Recept: 832 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Svärdfisk filé 400.0 gram 69%
Citronjuice 1.0 msk 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Shiitake färsk 40.0 gram 2%
Getost (chèvre) 20.0 gram 8%
Sockerärter 40.0 gram 2%
Solrosfrön 1.0 msk 3%
Torrt vitt vin (8%) 1.0 msk 1%
Olivolja 1.0 msk 14%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC. Skiva svamp. Hacka dill.
- Gnid in fisken med citronjuice. Lägg i en ugnsfast form med lock. Bred på pressad vitlök. Lägg på svamp, ärtor och dill jämnt över fisken. Stänk på olivolja. Strö solrosfrön över. Häll på vitt vin.
- Låt fisken bakas i ugnen cirka 20 minuter under lock eller folie.
- Smula över ost. Gratinera ytterligare 10 minuter utan lock.
Kockens kommentar
GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är mycket låg (halvportion), främst på grund av att traditionella tillbehör inte tillbehör. Alltså, låg portionsvikt ger viktminskning (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Svärdfisk under getosttäcke (GI-recept)
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: