Svärdfisk under getosttäcke (GI-recept)

Svärdfisk under getosttäcke (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Svärdfisk filé

400.0 

gram

Citronjuice

1.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Shiitake färsk

40.0 

gram

Getost (chèvre)

20.0 

gram

Sockerärter

40.0 

gram

Solrosfrön

1.0 

msk

Torrt vitt vin (8%)

1.0 

msk

Olivolja

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 0

Recept: 832 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 10%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 245 gram)

Ingredienser

Visa:

Svärdfisk filé 400.0 gram 69%

Citronjuice 1.0 msk 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Shiitake färsk 40.0 gram 2%

Getost (chèvre) 20.0 gram 8%

Sockerärter 40.0 gram 2%

Solrosfrön 1.0 msk 3%

Torrt vitt vin (8%) 1.0 msk 1%

Olivolja 1.0 msk 14%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Skiva svamp. Hacka dill.
  2. Gnid in fisken med citronjuice. Lägg i en ugnsfast form med lock. Bred på pressad vitlök. Lägg på svamp, ärtor och dill jämnt över fisken. Stänk på olivolja. Strö solrosfrön över. Häll på vitt vin.
  3. Låt fisken bakas i ugnen cirka 20 minuter under lock eller folie.
  4. Smula över ost. Gratinera ytterligare 10 minuter utan lock.

Kockens kommentar

GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är mycket låg (halvportion), främst på grund av att traditionella tillbehör inte tillbehör. Alltså, låg portionsvikt ger viktminskning (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Svärdfisk under getosttäcke (GI-recept)