Västerbottengratinerade havskräftor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Västerbottengratinerade havskräftor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Havskräftor råa

8.0 

styck

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Schalottenlök

1.0 

styck

Persilja

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Västerbotten hårdost

50.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

Blandsallat

1.0 

förp.

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2431 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:

Havskräftor råa 8.0 styck 16%

Smör rumsvarmt 150.0 gram 45%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Persilja 1.0 kruka 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Västerbotten hårdost 50.0 gram 8%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 28%

Blandsallat 1.0 förp. 1%

Tillagning (20 min )

  1. Tina kräftorna om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Riv västerbottenost.
  4. Lägg smör, lök, vitlök och persilja i en bunke. Pressa ner citron. Blanda väl.
  5. Dela kräftorna på längden. Lägg dem i en ugnsfast form med skalsidan nedåt. Fördela över smörblandningen. Strö över osten.
  6. Gratinera i ugnen cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

En lätt måltid med bröd och sallad. Den går också bra att servera som förrätt.


Fler recept inom Kräftor

Liknande recept som Västerbottengratinerade havskräftor