Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Västerbottengratinerade havskräftor
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 234
Kcal / portion: 608
GBR (GI) / port: 8
Recept: 2431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havskräftor råa 8.0 styck 16%
Smör rumsvarmt 150.0 gram 45%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Persilja 1.0 kruka 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Västerbotten hårdost 50.0 gram 8%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 28%
Blandsallat 1.0 förp. 1%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina kräftorna om de är frysta.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Riv västerbottenost.
- Lägg smör, lök, vitlök och persilja i en bunke. Pressa ner citron. Blanda väl.
- Dela kräftorna på längden. Lägg dem i en ugnsfast form med skalsidan nedåt. Fördela över smörblandningen. Strö över osten.
- Gratinera i ugnen cirka 5 minuter.
Kockens kommentar
En lätt måltid med bröd och sallad. Den går också bra att servera som förrätt.
Fler recept inom Kräftor
Liknande recept som Västerbottengratinerade havskräftor
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade pankopanerade havskräftor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan