För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Västerbottengratinerade havskräftor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Havskräftor råa

8.0 

styck

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Schalottenlök

1.0 

styck

Persilja

1.0 

kruka

Citron (juice+kött)

0.5 

styck

Västerbotten hårdost

50.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

Blandsallat

1.0 

förp.

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2416 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 15%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Havskräftor råa 8.0 styck 16%

Smör rumsvarmt 150.0 gram 45%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Persilja 1.0 kruka 1%

Citron (juice+kött) 0.5 styck 1%

Västerbotten hårdost 50.0 gram 8%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 28%

Blandsallat 1.0 förp. 1%

Tillagning (20 min )

  1. Tina kräftorna om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Riv västerbottenost.
  4. Lägg smör, lök, vitlök och persilja i en bunke. Pressa ner citron. Blanda väl.
  5. Dela kräftorna på längden. Lägg dem i en ugnsfast form med skalsidan nedåt. Fördela över smörblandningen. Strö över osten.
  6. Gratinera i ugnen cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

En lätt måltid med bröd och sallad. Den går också bra att servera som förrätt.


Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Stekta, gratinerade skaldjur

Liknande recept som Västerbottengratinerade havskräftor