Äppelsmulpaj med hasselnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelsmulpaj med hasselnötter

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Vetemjöl

2.0 

dl

Havregryn

3.0 

dl

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

 

Fyllning:

 

Äpple utan skal

4.0 

styck

Strösocker

3.0 

msk

Kanel

2.0 

msk

 

Tillval:

 

Vaniljsås färdig

8.0 

dl

Glass

 

 

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Pajdeg osötad

 

 

Om smulpaj >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Grande Maison Cuvée des Anges

Sött vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4799 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 19%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 217 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 200.0 gram 30%

Strösocker 0.5 dl 4%

Vetemjöl 2.0 dl 9%

Havregryn 3.0 dl 8%

Hasselnötskärnor 1.0 dl 7%

 

Fyllning:

Äpple utan skal 4.0 styck 5%

Strösocker 3.0 msk 4%

Kanel 2.0 msk 0%

 

Tillval:

Vaniljsås färdig 8.0 dl 53%

Glass 0%

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Pajdeg osötad Äts ej

Om smulpaj > Äts ej

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grovhacka hasselnötter. Lägg smör, socker, vetemjöl, havregryn och hasselnötter i en bunke. Finfördela med fingrarna eller gaffel.
  3. Kärna ur och klyfta äpplen. Sprid ut i ugnsfast form. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.
  4. Grädda i ugnen cirka 30 minuter.
  5. Servera varm med glass eller vaniljsås.

Kockens kommentar

Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.

Alternativ

Smulpaj grundrecept

Hemlagad vanilsås

Fler recept inom Smulpajer

Liknande recept som Äppelsmulpaj med hasselnötter