Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4799 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 19%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 200.0 gram 30%
Strösocker 0.5 dl 4%
Vetemjöl 2.0 dl 9%
Havregryn 3.0 dl 8%
Hasselnötskärnor 1.0 dl 7%
Fyllning:
Äpple utan skal 4.0 styck 5%
Strösocker 3.0 msk 4%
Kanel 2.0 msk 0%
Tillval:
Vaniljsås färdig 8.0 dl 53%
Glass 0%
Kockskolan:
Om mördeg > Äts ej
Pajdeg osötad Äts ej
Om smulpaj > Äts ej
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Grovhacka hasselnötter. Lägg smör, socker, vetemjöl, havregryn och hasselnötter i en bunke. Finfördela med fingrarna eller gaffel.
- Kärna ur och klyfta äpplen. Sprid ut i ugnsfast form. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.
- Grädda i ugnen cirka 30 minuter.
- Servera varm med glass eller vaniljsås.
Kockens kommentar
Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.Alternativ
Fler recept inom Smulpajer
Liknande recept som Äppelsmulpaj med hasselnötter
-
Smulpajsdeg - Pâte crumble
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj - grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med bär
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med äpple
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med rabarber
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Äppelsmulpaj med hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Granolapaj
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina
-
Saffransdoftande smulpaj med äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan