Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3955 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 13%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör kallt 150.0 gram 28%
Vetemjöl 3.0 dl 16%
Strösocker 1.0 dl 10%
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Fyllning:
Äpple utan skal 6.0 styck 10%
Skal av apelsin 1.0 styck 0%
Strösocker 0.5 dl 5%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Russin 0.5 dl 2%
Smör normalsaltat 2.0 msk 5%
Tillbehörsalternativ:
Vaniljglass 0.5 liter 23%
Vispgrädde 0%
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om mördeg > Äts ej
Om smulpaj > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Riv skal från citron.
- Tärna/skiva kallt smör ner i en matmixer. Tillsätt övriga pajdegsingredienser. Mixa till en smuldeg. Eller blanda ingredienserna i en bunke och knåda ner en bit smör i taget.
- Riv apelsinskal. Kärna ur och skiva äpple.
- Hetta upp smör i stekpanna och tillsätt fyllningsingredienserna. Rör om och låt lättsteka i 3 minuter.
- Lägg över fyllningsingredienserna i en ugnsform. Smula över degen och sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
- Servera pajen ljummen eller kall, gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass till.
Alternativ
Fler recept inom Smulpajer
Liknande recept som Saffransdoftande smulpaj med äpple
-
Smulpajsdeg - Pâte crumble
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj - grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med bär
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med äpple
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med rabarber
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Äppelsmulpaj med hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Granolapaj
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina
-
Saffransdoftande smulpaj med äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan