Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 289

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 5
Recept: 5299 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Blandade bär 1.0 liter 4%
Müsli granola } 1.0 liter 35%
Råsocker 2.5 dl 15%
Smör normalsaltat 100.0 gram 14%
Tillbehörsalternativ:
Vaniljsås färdig 6.0 dl 36%
Vaniljglass 0%
Kockskolan:
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
Kock: Carina
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Häll bär i en stor pajform. Strö över granola.
- Strö över råsocker jämnt över pajen.
- Skiva smör och lägg över hela pajen.
- Grädda i cirka 15 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
- Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Kockens kommentar
Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.Alternativ
Fler recept inom Smulpajer
Liknande recept som Granolapaj
-
Smulpajsdeg - Pâte crumble
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj - grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med bär
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med äpple
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med rabarber
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Äppelsmulpaj med hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Granolapaj
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina
-
Saffransdoftande smulpaj med äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan