Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/paj): 10

Blandade bär

1.0 

liter

Müsli granola }

1.0 

liter

Råsocker

2.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Tillbehörsalternativ:

 

Vaniljsås färdig

6.0 

dl

Vaniljglass

 

 

 

Kockskolan:

 

Om smulpaj >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 289

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5299 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 184 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandade bär 1.0 liter 4%

Müsli granola } 1.0 liter 35%

Råsocker 2.5 dl 15%

Smör normalsaltat 100.0 gram 14%

 

Tillbehörsalternativ:

Vaniljsås färdig 6.0 dl 36%

Vaniljglass 0%

 

Kockskolan:

Om smulpaj > %

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Kock: Carina

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Häll bär i en stor pajform. Strö över granola.
  3. Strö över råsocker jämnt över pajen.
  4. Skiva smör och lägg över hela pajen.
  5. Grädda i cirka 15 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
  6. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Kockens kommentar

Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.

Alternativ

Smulpaj

Hemlagad vaniljsås

Fler recept inom Smulpajer

Liknande recept som Granolapaj