Lägg till ingredienser

Antal bitar (6/paj): 6

Deg smulpaj:

 

Vetemjöl

1.5 

dl

Havregryn

1.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör el. margarin

100.0 

gram

Pajform (22-25 cm) >

 

 

 

Tillbehör:

 

Vaniljsås färdig

6.0 

dl

el. vispgrädde

 

 

 

Fyllning:

 

Äpple syrligt

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Kanel mald

0.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om smulpaj >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 457

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 15%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 197 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg smulpaj:

Vetemjöl 1.5 dl 12%

Havregryn 1.5 dl 7%

Strösocker 2.0 msk 4%

Smör el. margarin 100.0 gram 27%

Pajform (22-25 cm) > Äts ej

 

Tillbehör:

Vaniljsås färdig 6.0 dl 69%

el. vispgrädde 0%

 

Fyllning:

Äpple syrligt 3.0 styck 5%

Strösocker 2.0 msk 4%

Kanel mald 0.5 msk 0%

 

Kockskolan:

Om smulpaj > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Deg: Blanda mjöl, gryn och socker i en bunke. Tillsätt smör skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa med händerna. I matberedare används kniven och kallt smör. Låt degen ligga i kylskåp i avvaktan på användning.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Fyllning: Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en smörad ugnssäker form med äppelklyftor. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.
  4. Paj: Lägg fyllningen i smörad ugnssäker form. Strö pajdegen över.
  5. Grädda 15-20 minuter mitt i ugn, tills smuldegen fått fin färg.
  6. Servera pajen varm eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljsås till.

Kockens kommentar

Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Läs mer > Om smulpaj.

Alternativ

Vaniljsås

Smulpaj med rabarber

Smulpaj med bär

Fler recept inom Smulpajer

Liknande recept som Smulpaj med äpple