Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 457

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 15%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Deg smulpaj:
Vetemjöl 1.5 dl 12%
Havregryn 1.5 dl 7%
Strösocker 2.0 msk 4%
Smör el. margarin 100.0 gram 27%
Pajform (22-25 cm) > Äts ej
Tillbehör:
Vaniljsås färdig 6.0 dl 69%
Fyllning:
Äpple syrligt 3.0 styck 5%
Strösocker 2.0 msk 4%
Kanel mald 0.5 msk 0%
Kockskolan:
Om smulpaj > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Deg: Blanda mjöl, gryn och socker i en bunke. Tillsätt smör skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa med händerna. I matberedare används kniven och kallt smör. Låt degen ligga i kylskåp i avvaktan på användning.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Fyllning: Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en smörad ugnssäker form med äppelklyftor. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.
- Paj: Lägg fyllningen i smörad ugnssäker form. Strö pajdegen över.
- Grädda 15-20 minuter mitt i ugn, tills smuldegen fått fin färg.
- Servera pajen varm eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljsås till.
Kockens kommentar
Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Läs mer > Om smulpaj.
Alternativ
Fler recept inom Smulpajer
Liknande recept som Smulpaj med äpple
-
Smulpajsdeg - Pâte crumble
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj - grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med bär
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med äpple
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulpaj med rabarber
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Äppelsmulpaj med hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Granolapaj
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina
-
Saffransdoftande smulpaj med äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan