Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 4
Recept: 990 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskrygg 800.0 gram 63%
Vatten 1.0 liter Äts ej
Salt 2.0 msk Äts ej
Tillbehör:
Rotpersilja 800.0 gram 37%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Blanda vatten och salt i en bunke. Lägg ner torskryggen. Låt torsken ligga i lagen cirka 1 timme.
- Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230ºC. Se till att den blir riktigt het.
- Skala och tärna persiljeroten. Stek roten i smör på medelvärme tills den har fin färg, cirka 10 minuter.
- Lägg torsken på plattan med skinnsidan upp. Vänd efter 5 minuter. Grilla ytterligare 2 minuter.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Grillad torskrygg med persiljerot på iPiniumplatta
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: