Grillad torskrygg med persiljerot på iPiniumplatta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad torskrygg med persiljerot på iPiniumplatta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskrygg

800.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Salt

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Rotpersilja

800.0 

gram

Smör till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

iPinium (stekplatta)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 4

Recept: 990 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 315 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskrygg 800.0 gram 63%

Vatten 1.0 liter Äts ej

Salt 2.0 msk Äts ej

 

Tillbehör:

Rotpersilja 800.0 gram 37%

Smör till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

iPinium (stekplatta) %

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Blanda vatten och salt i en bunke. Lägg ner torskryggen. Låt torsken ligga i lagen cirka 1 timme.
  2. Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230ºC. Se till att den blir riktigt het.
  3. Skala och tärna persiljeroten. Stek roten i smör på medelvärme tills den har fin färg, cirka 10 minuter.
  4. Lägg torsken på plattan med skinnsidan upp. Vänd efter 5 minuter. Grilla ytterligare 2 minuter.

Kockens kommentar

iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.

Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.

Utan iPiniumplatta

Grillad torsktygg med persiljerot

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Grillad torskrygg med persiljerot på iPiniumplatta