
Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2737 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 600.0 gram 36%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Äppeljuice (konc. } 1.0 msk 1%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Rapsolja neutral 2.0 msk 9%
Sallad:
Vitkål ansad 400.0 gram 4%
Gul lök 1.0 styck 2%
Russin 0.5 dl 3%
Äppeljuice (konc. } 0.5 dl 3%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Rapsolja blommig 1.0 msk 4%
Salt 0%
Chutney:
Äpple utan skal 1.0 styck 2%
Russin gula 0.5 dl 3%
Gul lök 0.5 styck 1%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Äppelcidervinäger 1.0 tsk 0%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Kryddnejlika mald 1.0 tsk 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 20%
Olivolja 2.0 msk 8%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (3 tim + 2 tim )
- Marinad: Gör en marinad på ingefära, äppeljuice, timjan, pressad vitlök och rapsolja.
- Pensla karré med hälften av marinaden och låt marinera i ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 120°C.
- Karré: Salta och peppra karrén samt bryn den hel i lite rapsolja på alla sidor.
- Stick in en stektermometer till mitten på köttet. Stek den hel i ugn till kärntemperatur på 64°C, cirka 3 timmar.
- Låt karrén svalna och skär i tunna skivor. Pensla med mer marinad.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Potatis: Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor. Lägg på ugnsplåt/i ugnsform. Häll lite olja på klyftorna och strö på lite (fling-)salt.
- Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
- Kål: Finstrimla kål och lök. Lättstek kål, lök, timjan och äppeljuice i lite rapsolja. Mjukstek, det skall inte brynas. Salta.
- Lägg över i smord ugnsform. Lägg karré ovanpå och värm försiktigt i ugn. Garnera till exempel med grovt hackad bladpersilja.
- Äppelchutney: Skala, kärna ur och riv äpple. Riv ingefära. Blanda ihop alla ingredienser och gör ett snabbt uppkok. Pulsmixera med hjälp av matberedare. Konsistensen ska vara fast. Smaka av med salt.
Fler recept inom Fläskstek, karréstek
Liknande recept som Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney ¤
-
Fläsksida med lök glacé
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstekt fläsksida med sherryäpplen
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Juleribbe, norsk knaperstekt fläsksida
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kotlettrad med senap och äppelsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskbog med knaperstekt svål
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinebraten im Kochtopf mit knödeln, bräserad fläskstek med potatisklimp
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krusten Schweinebraten (Krustenbraten), grillad fläskstek med knaperstekt svål
Tid: 2 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan