
Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 1164

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4655 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Penne Rigate Barilla 400.0 gram 31%
Olivolja 1.0 msk 2%
Sidfläsk rökt 500.0 gram 42%
Gul lök hackad 75.0 gram 1%
Körsbärstomater 200.0 gram 1%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%
Tomatsås arrabbiata Barilla } 400.0 gram 5%
Grädde 1.5 dl 12%
Parmesan 75.0 gram 6%
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (30 min )
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Halvera körsbärstomaterna. Tärna det rökta fläsket i 1x3 cm stora bitar.
- Värm en stekpanna till medeltemperatur. Tillsätt olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna). Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter.
- Ta åt sidan en fjärdedel av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.
- Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter.
- Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan.
- Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar.
Kockens kommentar
Det här är en pastarätt från norra Italien, närmare bestämt en stad som heter Bolzano på gränsen till Österrike. I de norra delarna av Italien använder man mycket späck och fläsk. Detta är en tomatbaserad gräddsås varför jaghar använt mig av Penne som passar utmärkt till rätten eftersom såsen fyller rören, säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet.
Fler recept inom Pastarätter
Liknande recept som Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater
-
Musselpasta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel pasta med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spagetti carbonara, enkel sommarmat ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn Filé Diavolo med färsk pasta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli