Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/tårta): 8

Smör normalsaltat

300.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Strösocker

4.0 

dl

Kakaopulver

6.0 

msk

Vaniljsocker

4.0 

tsk

Vetemjöl

2.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4711 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 25%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 136 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 300.0 gram 46%

Ägg 4.0 styck 5%

Strösocker 4.0 dl 32%

Kakaopulver 6.0 msk 3%

Vaniljsocker 4.0 tsk 1%

Vetemjöl 2.5 dl 11%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.

  2. Smält smör i en kastrull.
    Ta av från plattan.

  3. Vispa ägg och socker pösigt.
    Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl.
    Vispa till jämn smet.

  4. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.
    Sätt in i ugnen i 25 minuter.

Kockens kommentar

Att en kladdkaka är "kladdig" beror på att bakpulver inte används.
En kladdkaka kan varieras på många olika sätt. Testa gärna kladdkaka med hallon, blåbär, passionsfrukt eller annat gott.

Alternativ

Klassisk kladdkaka

Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med kokos

Passionerad kladdkaka

Kladdkaka med blåbär

Kladdkaka med hallon

Kladdkaka Campus

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Annes kladdkaka