Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 13
Recept: 4711 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 25%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 300.0 gram 46%
Ägg 4.0 styck 5%
Strösocker 4.0 dl 32%
Kakaopulver 6.0 msk 3%
Vaniljsocker 4.0 tsk 1%
Vetemjöl 2.5 dl 11%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Smält smör i en kastrull.
Ta av från plattan. - Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl.
Vispa till jämn smet. - Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.
Sätt in i ugnen i 25 minuter.
Kockens kommentar
Att en kladdkaka är "kladdig" beror på att bakpulver inte används.
En kladdkaka kan varieras på många olika sätt. Testa gärna kladdkaka med hallon, blåbär, passionsfrukt eller annat gott.
Alternativ
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Annes kladdkaka
-
Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan