Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 104
    
                Kcal / portion: 417
    
                GBR (GI) / port: 19
Recept: 1670 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vatten 1.0 dl 0%
Strösocker 1.5 dl 34%
Druvsocker 2.0 msk 5%
Mango 5.0 styck 50%
Citronjuice 3.0 msk 1%
Cointreau 2.5 msk 7%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Tillbehör:
Passionsfrukt 2.0 styck 2%
Mörk choklad 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.
 - Skala och skiva mangofrukterna och mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré. Rör ner citronsaft och cointreau.
 - Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. tag upp och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.
 - Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konstistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.
 - Smält chokladen i vattenbad. Doppa jordgubbar i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Spritsa smält choklad i dekorativa mönster på pappret. 
Låt torka. - Servera sorbeten tillsammans med de 
färska frukter och chokladdekorationerna. 
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Mangosorbet (efterrätt)
- 
                
                  
                
                Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
 - 
                
                  
                
                Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    