Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1463 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grapefrukt rosa 2.0 styck 9%
Klementin 2.0 styck 5%
Apelsin hel 2.0 styck 11%
Äppeljuice 4.0 dl 11%
Grönpeppar torkad 25.0 korn 0%
Gelatinblad 5.0 styck 2%
Vaniljglass 0.5 liter 61%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 2 tim )
- Skala frukten och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (ca 5 cm i diameter).
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på lägsta värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem. - Häll den varma juicen över frukten.
Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 2 timme i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen). - Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion.
Garnera med mynta eller citronmeliss. Servera.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Citruscylinder med grönpeppar och glass
-
Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan