Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 14%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Deg smulpaj:
Vetemjöl 1.5 dl 20%
Havregryn 1.5 dl 12%
Strösocker 2.0 msk 7%
Smör el. margarin 100.0 gram 46%
Fyllning:
Äpple syrligt 3.0 styck 8%
Strösocker 2.0 msk 7%
Kanel mald 0.5 msk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl. - Paj: Sätt ugnen på 225°C.
Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna.
Strö över socker och kanel.
Strö smuldegen över. - Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.
Kockens kommentar
Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Potatismjöl behövs inte om pajen fylls med äpplen. Potatismjöl gör att bär inte saftar sig så mycket. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl.
PASSAR TILL
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Äppelpaj (smulpaj)
-
Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan