Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 308
    
                Kcal / portion: 759
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 3036 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 21%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 4.0 dl 47%
Espresso/starkt kaffe 0.8 dl 0%
Mörk choklad <70% 100.0 gram 18%
Strösocker 0.5 dl 6%
Gelatinblad 2.0 styck 0%
Tillbehör:
Hallon frysta sockrade 200.0 gram 5%
Strösocker 1.0 dl 13%
Tillval:
Vit choklad 50.0 gram 10%
Physalis 4.0 styck 0%
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 min. Brygg starkt kaffe.
 - Koka upp grädde och tillsätt kaffe, choklad och socker. Blanda väl. 
Smaka av med extra socker.
Krama gelatinbladen lätt och tillsätt dem.
Häll upp i serveringsglas.
Ställ i kylen i minst 4 timmar. - Couli: Tag lite av hallon och koka upp med socker och lite vatten. Koka ihop ordentligt.
Pressa såsen genom ett finmaskigt såll.
Ställ såsen i kylen. - Förbered ev. garnityr. Se kommentar.
 - Vid servering: Ta ut såsen och vänd försiktigt ner resterande hallon. 
Servera den till pannacottan. 
Kockens kommentar
Tillval: Smält vit choklad utan att bränna den. Ta choklad med en matsked och ringla ut på smörpapper. Låt torka. 
Couli = passerade färska bär med sås.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
- 
                
                  
                
                Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
 - 
                
                  
                
                Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    