Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 3505

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tårtbotten:
Smör normalsaltat 150.0 gram 31%
Strösocker 0.5 dl 5%
Havregryn 2.5 dl 9%
Vetemjöl 2.5 dl 15%
Fyllning:
Philadelphia naturell } 200.0 gram 13%
Kesella vanilj } 500.0 gram 21%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Garnering:
Hallon 2.0 dl 1%
Blåbär färska 2.0 dl 2%
Mango tärnad 1.0 dl 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
Smält smör och låt svalna.
Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper. - Blanda socker, havregryn och mjöl.
Rör ner smöret.
Tryck ut degen i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min till fin färg.
Ta ut och låt kallna. - Riv gult skal från citron.
Blanda hastigt med ost och kesella.
Fyll pajskalet med krämen.
Garnera med bär och frukt.
Tag av springformen försiktigt.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Citroncheesecake med bär
-
Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan