Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 76
    
                Kcal / portion: 205
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 820 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blodapelsin (fruktkött) 7.0 styck 59%
Strösocker 0.5 dl 23%
Cointreau 3.0 msk 18%
Tillbehör:
Mörk choklad 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 55 min )
- Skär av ett lock på fyra apelsiner genom att skära ett sicksackmönster runt om. 
Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet. - Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare el. mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.
 - Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna ca 95 min.
 - Smält chokladen i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka.
 - Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.
 
Kockens kommentar
Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste då tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vattenbad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Blodapelsingranité (efterrätt)
- 
                
                  
                
                Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
 - 
                
                  
                
                Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    