Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1139 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Grapefrukt rosa 1.0 styck 6%
Apelsin hel 2.0 styck 14%
Granatäpple 0.5 styck 2%
Valnötskärnor 100.0 gram 59%
Strösocker 3.0 msk 15%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 3%
Citronmeliss färsk 4.0 stjälkar 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala grapefrukt och apelsin. Dela i klyftor och filea (dra av klyftskinnet).
Gröp ur kärnorna ur granatäpple.
Plocka citronmelissblad. - Grovhacka valnötter.
Smält socker i stekpanna på medelvärme.
Tillsätt valnötter, sedan balsamvinäger.
Rör om. Lägg över på smörpapper.
Varning för brännskada. Låt svalna. - Blanda försiktigt alla ingredienser utom citronmeliss. Lägg upp portionsvis och garnera med citronmeliss.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
-
Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan