Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 10
Recept: 5507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 24%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 300.0 gram 40%
Ägg 4.0 styck 5%
Strösocker 4.0 dl 28%
Kakaopulver 6.0 msk 3%
Vaniljsocker 4.0 tsk 1%
Vetemjöl 2.5 dl 10%
Hallon 225.0 gram 1%
Tillbehör:
Vispgrädde 2.0 dl 13%
Portionsformar > 8.0 styck %
Kockskolan:
Om kladdkaka, brownie > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Lättina hallonen om de är frysta.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet. Vänd ner hallon i smeten.
- Smöra portionsformar eller en springform. Häll i smeten.
- Sätt in i ugnen i 30 minuter.
- Vispa grädde och servera till kakan.
Kockens kommentar
Alternativ enligt bild: Vi lade grädden i pappersformar och stansade ut en rund bit kaka som vi lade ovanpå.
Alternativ
Fler recept inom Kladdkaka, brownies
Liknande recept som Kladdkaka med hallon
-
Kladdkaka grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Brownie med kakaopulver
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chocolate Brownie
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fudge brownie, amerikansk kladdkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklad- och russinbrownies utan tillsatt socker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Cheesecakebrownie med hallongrädde
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery
-
Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionerad kladdkaka
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kladdkaka med hallon
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med apelsintopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan