Cheesecakebrownie med hallongrädde

Foto: The Hummingbird Bakery

Cheesecakebrownie med hallongrädde

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Mörk choklad

200.0 

gram

Smör osaltat

200.0 

gram

Florsocker

250.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Vetemjöl

110.0 

gram

 

Färskost

400.0 

gram

Florsocker

150.0 

gram

Vaniljextrakt konc.

0.5 

tsk

Ägg

2.0 

styck

 

Vispgrädde

3.0 

dl

Florsocker

100.0 

gram

Hallon

150.0 

gram

 

Hallon till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 362

Kcal / portion: 628

GBR (GI) / port: 3

Recept: 7535 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 23%

Kolhydrater: 35%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 173 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 200.0 gram 14%

Smör osaltat 200.0 gram 19%

Florsocker 250.0 gram 13%

Ägg 3.0 styck 2%

Vetemjöl 110.0 gram 5%

 

Färskost 400.0 gram 15%

Florsocker 150.0 gram 8%

Vaniljextrakt konc. 0.5 tsk %

Ägg 2.0 styck 2%

 

Vispgrädde 3.0 dl 14%

Florsocker 100.0 gram 5%

Hallon 150.0 gram 1%

 

Hallon till garnering 0%

Tillagning

  1. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Värm ugnen till 175°C.
  2. Till brownielagret: Lägg chokladen i en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten (skålens botten får inte vidröra vattnet). Värm tills chokladen har smält och är slät.
  3. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ned äggen ett i taget. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt. Tillsätt mjölet, lite i taget, och vispa ned det ordentligt. Vispa sedan på högre hastighet tills smeten är slät. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt. Häll smeten i den förberedda bakplåten och jämna till den med en spatel.
  4. Till cheesecakelagret: Lägg färskost, socker och vaniljessens i en bunke och vispa samman ingredienserna med en elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg. Smeten ska vara slät och krämig till konsistensen. Vispa på högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte, det kan göra att ostmassan skär sig.
  5. Bred på smeten ovanpå browniesmeten och jämna till den med en spatel. Grädda i 30–40 minuter, eller tills cheesecakelagret känns fast och är ljust gyllenbrunt längs kanterna. I mitten ska
    det fortfarande vara blekt. Låt kakan kallna helt. Täck sedan över den och låt stå i kylen i 2 timmar, eller om möjligt över natten.
  6. Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Ta ut kakan ur plåten och placera den rättvänd på ett bräde. Bred ut grädden jämnt över kaklagren och dekorera med hallon.

Kockens kommentar

En bit av den här desserten i tre lager är en fröjd för ögat: ett tunt brownielager, ett cheesecakelager och längst upp ett rosa täcke av vispad grädde med hallonsmak. Tre beståndsdelar som harmonierar smak- och utseendemässigt. Du kan byta ut hallonen mot andra bär som det är säsong för.

Alternativ

Chocoalte brownie

Fudge brownie

Fler recept inom Kladdkaka, brownies

Liknande recept som Cheesecakebrownie med hallongrädde