Choklad- och russinbrownies utan tillsatt socker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Choklad- och russinbrownies utan tillsatt socker

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Äggvita

3.0 

styck

Färskost lätt naturell

300.0 

gram

Canderel strö }

2.5 

dl

Kakaopulver osötad

1.0 

dl

Vaniljextrakt konc.

2.0 

tsk

Standardmjölk (röd)

0.5 

dl

Vetemjöl

1.2 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Mörk choklad

50.0 

gram

Sultanrussin el. svarta

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Stor ugnsform >

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1619 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 59 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggvita 3.0 styck 3%

Färskost lätt naturell 300.0 gram 35%

Canderel strö } 2.5 dl 6%

Kakaopulver osötad 1.0 dl 10%

Vaniljextrakt konc. 2.0 tsk %

Standardmjölk (röd) 0.5 dl 2%

Vetemjöl 1.2 dl 16%

Bakpulver 1.0 tsk 1%

Mörk choklad 50.0 gram 17%

Sultanrussin el. svarta 1.0 dl 11%

 

Tillbehör:

Stor ugnsform > Äts ej

Bakplåtspapper Äts ej

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC.
  2. Kläd en ugnsform med bakplåtspapper. Bryt/hacka choklad i småbitar.
  3. Häll äggvita i en skål och vispa tills vitan formar mjuka toppar.
  4. Blanda färskost med Canderel (el. socker) i en annan stor skål. Tillsätt kakaopulver, vaniljextrakt och mjölk. Vispa ordentligt till jämn smet. Vänd ner den vispade äggvitan.
  5. Blanda mjöl med bakpulver. Vänd ner detta i smeten tillsammans med choklad och russin.
  6. Häll försiktigt över smeten i formen. Baka i 20-25 minuter tills ytan blivit hård. Låt svalna något i formen. Skär fyrkanter och servera dem ljumna.

Kockens kommentar

Vaniljextrakt kan bytas ut mot dubbla mängden vaniljsocker. Russin kan utlämnas. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Brownies är den amerikanska varianten av kladdkaka. Det finns "fudgy" brownies som är vanligast och "cakey" som mer liknar vanlig chokladsockerkaka. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.

Alternativ

Brownies med kakao

Chocolate brownie

Fudge brownie

Kladdkaka

Fler recept inom Kladdkaka, brownies

Liknande recept som Choklad- och russinbrownies utan tillsatt socker