Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/tårta): 8

Smör normalsaltat

300.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Strösocker

4.0 

dl

Kakaopulver

6.0 

msk

Vaniljsocker

4.0 

tsk

Vetemjöl

2.5 

dl

Florsocker

 

 

 

Tillbehör:

 

Pajform (22-25 cm) >

 

 

Smör till form

0.5 

msk

Ströbröd till form

0.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 133 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 300.0 gram 46%

Ägg 4.0 styck 5%

Strösocker 4.0 dl 32%

Kakaopulver 6.0 msk 3%

Vaniljsocker 4.0 tsk 1%

Vetemjöl 2.5 dl 11%

Florsocker 0%

 

Tillbehör:

Pajform (22-25 cm) > Äts ej

Smör till form 0.5 msk 1%

Ströbröd till form 0.5 msk 0%

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet.
  4. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i 25 minuter.
  5. Låt svalna. Sikta över florsocker.

Kockens kommentar

Att en kladdkaka är "kladdig" beror på att bakpulver inte används. En kladdkaka kan varieras på många olika sätt. Testa gärna kladdkaka med hallon, blåbär, passionsfrukt eller annat gott. Brownie är en amerikansk variant av kladdkaka. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med kokos

Passionerad kladdkaka

Kladdkaka med blåbär

Kladdkaka med hallon

Kladdkaka Campus

Fler recept inom Kladdkaka, brownies

Liknande recept som Annes kladdkaka