Kladdkaka med blåbär

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kladdkaka med blåbär

Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/tårta): 10

Smör normalsaltat

300.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Strösocker

4.0 

dl

Kakaopulver

6.0 

msk

Vaniljsocker

4.0 

tsk

Vetemjöl

2.5 

dl

Blåbär färska

225.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

Springform 22-26 cm >

 

 

Smör till form

0.5 

msk

Ströbröd till form

0.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 8

Recept: 5612 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 25%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 144 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 300.0 gram 39%

Ägg 4.0 styck 4%

Strösocker 4.0 dl 27%

Kakaopulver 6.0 msk 3%

Vaniljsocker 4.0 tsk 1%

Vetemjöl 2.5 dl 9%

Blåbär färska 225.0 gram 2%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.0 dl 13%

Springform 22-26 cm > Äts ej

Smör till form 0.5 msk 1%

Ströbröd till form 0.5 msk 0%

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Lättina bären om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet. Blanda ner blåbär i smeten. Spara blåbär till garnering.
  5. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.
  6. Sätt in i ugnen i 35 minuter.
  7. Ta ut kakan och låt den kallna.
  8. Vispa grädde före servering och lägg på. Garnera med blåbär och eventullt med annan tillgänglig frukt.

Kockens kommentar

Blåbären bör vara osockrade. Minska sockermängden i smeten om blåbären är sockrade.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Annes kladdkaka

Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med kokos

Passionerad kladdkaka

Kladdkaka med hallon

Kladdkaka Campus

Fler recept inom Kladdkaka, brownies

Liknande recept som Kladdkaka med blåbär