Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 425
 
    
                Kcal / portion: 199
 
    
                GBR (GI) / port: 5
Recept: 4775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Smör 250.0 gram 38%
Kakaopulver 2.0 dl 7%
Ägg 4.0 styck 5%
Strösocker 4.5 dl 36%
Salt 0.5 tsk 0%
Vaniljpulver 2.0 krm 0%
Vetemjöl 3.0 dl 13%
Bakpulver 0.5 tsk 0%
Kockskolan:
Så vänder man ner > Äts ej
Om kladdkaka, brownie > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, cirka 20x30 centimeter. Smöra formen så ligger pappret still. Till hel ugnsplåt = dubbel sats.
- Hacka nötter.
- Smält smör och rör samman med kakao.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt.
- Blanda ägg och socker. Skall inte vispas upp (som för brownies), vilket ger kladdigheten.
- Vänd ner kakao- och mjölbladningarna i äggvispet (läs mer > Så vänder man ner).
- Bred ut smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
- Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.
Kockens kommentar
Brownies är den amerikanska varianten av kladdkaka. De är sockerkakor med chokladsmak, kladdkaka oftast från kakao och brownies av choklad. Det finns "fudgy" brownies som är vanligast och "cakey" som mer liknar vanlig chokladsockerkaka. Detta recept är en enklare variant av fudgy med kakaopulver. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.Alternativ
Fler recept inom Kladdkaka, brownies
Liknande recept som Brownie med kakaopulver
- 
                
                    Kladdkaka grundreceptTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Brownie med kakaopulverSvårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Chocolate BrownieTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Fudge brownie, amerikansk kladdkakaTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Choklad- och russinbrownies utan tillsatt sockerTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel 
- 
                
                    Cheesecakebrownie med hallongräddeSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery 
- 
                
                    Annes kladdkakaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Passionerad kladdkakaTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Kladdkaka med hallonTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Kladdkakemuffins med apelsintoppingTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    