Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kräftstjärtar kokta 500.0 gram 12%
Västerbotten hårdost 300.0 gram 42%
Dill 1.0 knippe 1%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%
Ströbröd 1.0 dl 8%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Olivolja till stekning 4.0 msk 16%
Sallatsblad 24.0 st små 1%
Till uppläggning:
Kräftstjärtar kokta 400.0 gram 10%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Riv det gula skalet av citronen. Grovriv västerbottenosten. Repa av dillbladen från skaften.
- Lägg kräftstjärtar, citronskal, västerbotten, dill, och sambal i en matberedare. Mixa hastigt.
- Häll ut ströbröd på en tallrik. Forma smeten till små bollar. Rulla dem i ströbrödet.
- Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Sänk till medelvärme. Stek bollarna tills gyllenbruna runt om. Dra åt sidan och låt svalna.
- Lägg upp sallatsblad i en ring. Lägg på de extra kräftstjärtarna.
Fler recept inom Kräftor
Liknande recept som Krispiga kräftbollar med västerbotten
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade pankopanerade havskräftor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan