Krispiga kräftbollar med västerbotten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krispiga kräftbollar med västerbotten

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kräftstjärtar kokta

500.0 

gram

Västerbotten hårdost

300.0 

gram

Dill

1.0 

knippe

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

Ströbröd

1.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Olivolja till stekning

4.0 

msk

Sallatsblad

24.0 

st små

 

Till uppläggning:

 

Kräftstjärtar kokta

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2785 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 451 gram)

Ingredienser

Visa:

Kräftstjärtar kokta 500.0 gram 12%

Västerbotten hårdost 300.0 gram 42%

Dill 1.0 knippe 1%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

Ströbröd 1.0 dl 8%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Olivolja till stekning 4.0 msk 16%

Sallatsblad 24.0 st små 1%

 

Till uppläggning:

Kräftstjärtar kokta 400.0 gram 10%

Tillagning (45 min )

  1. Riv det gula skalet av citronen. Grovriv västerbottenosten. Repa av dillbladen från skaften.
  2. Lägg kräftstjärtar, citronskal, västerbotten, dill, och sambal i en matberedare. Mixa hastigt.
  3. Häll ut ströbröd på en tallrik. Forma smeten till små bollar. Rulla dem i ströbrödet.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Sänk till medelvärme. Stek bollarna tills gyllenbruna runt om. Dra åt sidan och låt svalna.
  5. Lägg upp sallatsblad i en ring. Lägg på de extra kräftstjärtarna.

Fler recept inom Kräftor

Liknande recept som Krispiga kräftbollar med västerbotten