Sejfilé på norskt vis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sejfilé på norskt vis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

800.0 

gram

Mjöl till panering

1.0 

dl

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Grädde

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Gul lök

1.0 

styck

Morötter

4.0 

styck

Mandelpotatis

0.8 

kilo

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3105 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 525 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 800.0 gram 21%

Mjöl till panering 1.0 dl 7%

Smör normalsaltat 30.0 gram 7%

Grädde 3.0 dl 35%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Gul lök 1.0 styck 2%

Morötter 4.0 styck 4%

Mandelpotatis 0.8 kilo 18%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Tillagning (30 min )

  1. Koka potatis.
  2. Rensa och skiva lök. Skär sejfilé i portionsbitar. Riv morot.
  3. Häll upp vetemjöl på en tallrik. Salta och peppra. Vänd fiskbitarna i mjölet.
  4. Stek lökskivorna på medelvärme i smör tills de får en fin brun yta. Lägg åt sidan.
  5. Stek fisken till fin färg i smör. Lägg upp med den stekta löken.
  6. Häll grädde i den använda stekpannan. Koka i någon minut. Häll såsen över fisken.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Sejfilé på norskt vis