Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3105 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sejfilé 800.0 gram 21%
Mjöl till panering 1.0 dl 7%
Smör normalsaltat 30.0 gram 7%
Grädde 3.0 dl 35%
Tillbehör:
Gul lök 1.0 styck 2%
Morötter 4.0 styck 4%
Mandelpotatis 0.8 kilo 18%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka potatis.
- Rensa och skiva lök. Skär sejfilé i portionsbitar. Riv morot.
- Häll upp vetemjöl på en tallrik. Salta och peppra. Vänd fiskbitarna i mjölet.
- Stek lökskivorna på medelvärme i smör tills de får en fin brun yta. Lägg åt sidan.
- Stek fisken till fin färg i smör. Lägg upp med den stekta löken.
- Häll grädde i den använda stekpannan. Koka i någon minut. Häll såsen över fisken.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Sejfilé på norskt vis
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan