Mexikansk bönsalsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mexikansk bönsalsa

Lägg till ingredienser

Satser (ā 450g): 1

Svarta bönor konserv

400.0 

gram

Salladslök

3.0 

styck

Paprika röd

0.5 

styck

Jalapeno grön inlagd

1.0 

msk

Koriander färsk

0.5 

kruka

Oregano torkad

0.5 

tsk

Olivolja

1.0 

msk

Lime färskpressad

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 19

Recept: 609 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 600 gram)

Ingredienser

Visa:

Svarta bönor konserv 400.0 gram 73%

Salladslök 3.0 styck 3%

Paprika röd 0.5 styck 3%

Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 0%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Oregano torkad 0.5 tsk 0%

Olivolja 1.0 msk 19%

Lime färskpressad 1.0 styck 2%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skölj bönorna och låt dem torka.
  2. Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen.
  3. Blanda ingredienser i en skål. Pressa över limejuice och häll på olja.

Kockens kommentar

Rätten passar bra som kryddstarkt tillbehör till kötträtter, eller som fyllning i tacoskal.

Förbered gärna rätten i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så.

Fler recept inom Salsasallader ¤

Liknande recept som Mexikansk bönsalsa