Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 101
 
    
                Kcal / portion: 609
 
    
                GBR (GI) / port: 19
Recept: 609 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Svarta bönor konserv 400.0 gram 73%
Salladslök 3.0 styck 3%
Paprika röd 0.5 styck 3%
Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 0%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Oregano torkad 0.5 tsk 0%
Olivolja 1.0 msk 19%
Lime färskpressad 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj bönorna och låt dem torka.
- Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen.
- Blanda ingredienser i en skål. Pressa över limejuice och häll på olja.
Kockens kommentar
Rätten passar bra som kryddstarkt tillbehör till kötträtter, eller som fyllning i tacoskal.
Förbered gärna rätten i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så.
Fler recept inom Salsasallader ¤
Liknande recept som Mexikansk bönsalsa
- 
                
                    TomatsalsaSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Mexikansk bönsalsaTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk svensk mimosasalladTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    MangosalsaTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    PapayasalsaTid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Het tomatchilisås (utan socker)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    MelonsalladTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Rabarber-och stjärnaniskompott till matTid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Papayasalsa med koriander och chili till ostronTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Salsa tomatilloTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              