Papayasalsa med koriander och chili till ostron

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Papayasalsa med koriander och chili till ostron

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Papaya färsk

1.0 

st stor

Chilifrukt röd

0.3 

styck

Tomater gula

1.0 

styck

Lime färskpressad

0.5 

styck

Råsocker

1.0 

tsk

Koriander färsk

1.0 

kruka

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 35

Kcal / portion: 11

GBR (GI) / port: 0

Recept: 42 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 30 gram)

Ingredienser

Visa:

Papaya färsk 1.0 st stor 1%

Chilifrukt röd 0.3 styck 6%

Tomater gula 1.0 styck 29%

Lime färskpressad 0.5 styck 14%

Råsocker 1.0 tsk 37%

Koriander färsk 1.0 kruka 14%

Salt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett snitt i toppen på tomat. Doppa snabbt i det kokande vattnet. Kyl snabbt i kallt vatten. Dra av skalet och hacka den.
  2. Skala, kärna ur och tärna papaya. Tärna chili. Pressa lime. Blanda allt smaka av med lite salt.
  3. Fyll på fin burk. Knyt ett fint band runt. Köp några ostron och överraska någon.

Kockens kommentar

Ostron är ju ett känt afrodisiakum, papaya sägs även det ha en uppiggande effekt på kärlekslivet. Här kombinerar vi de båda och törs inte tänka på följderna.

Fler recept inom Salsasallader ¤

Liknande recept som Papayasalsa med koriander och chili till ostron