Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 35

Kcal / portion: 11

GBR (GI) / port: 0
Recept: 42 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Papaya färsk 1.0 st stor 1%
Chilifrukt röd 0.3 styck 6%
Tomater gula 1.0 styck 29%
Lime färskpressad 0.5 styck 14%
Råsocker 1.0 tsk 37%
Koriander färsk 1.0 kruka 14%
Salt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett snitt i toppen på tomat. Doppa snabbt i det kokande vattnet. Kyl snabbt i kallt vatten. Dra av skalet och hacka den.
- Skala, kärna ur och tärna papaya. Tärna chili. Pressa lime. Blanda allt smaka av med lite salt.
- Fyll på fin burk. Knyt ett fint band runt. Köp några ostron och överraska någon.
Kockens kommentar
Ostron är ju ett känt afrodisiakum, papaya sägs även det ha en uppiggande effekt på kärlekslivet. Här kombinerar vi de båda och törs inte tänka på följderna.
Fler recept inom Salsasallader ¤
Liknande recept som Papayasalsa med koriander och chili till ostron
-
Tomatsalsa
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mexikansk bönsalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk svensk mimosasallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mangosalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Papayasalsa
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het tomatchilisås (utan socker)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Melonsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rabarber-och stjärnaniskompott till mat
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Papayasalsa med koriander och chili till ostron
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salsa tomatillo
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan