Rabarber-och stjärnaniskompott till mat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rabarber-och stjärnaniskompott till mat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rabarber fryst

1.0 

kilo

Torrt vitt vin

0.5 

dl

Stjärnanis

3.0 

styck

Korianderfrö mald

2.0 

tsk

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Strösocker

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 24

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 0

Recept: 257 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 267 gram)

Ingredienser

Visa:

Rabarber fryst 1.0 kilo 47%

Torrt vitt vin 0.5 dl 14%

Stjärnanis 3.0 styck 3%

Korianderfrö mald 2.0 tsk 3%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 1%

Strösocker 1.5 msk 33%

Tillagning (1 tim )

  1. Skär rabarberstjälkar i cm-stora bitar. Lägg i kastrull. Tillsätt vin, stjärnanis, koriander, sambal oelek och socker.
  2. Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.

Kockens kommentar

Passar bl.a. till kött.

Passar till

Kyckling

Fler recept inom Salsasallader ¤

Liknande recept som Rabarber-och stjärnaniskompott till mat