Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 24

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 0
Recept: 257 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Rabarber fryst 1.0 kilo 47%
Torrt vitt vin 0.5 dl 14%
Stjärnanis 3.0 styck 3%
Korianderfrö mald 2.0 tsk 3%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 1%
Strösocker 1.5 msk 33%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skär rabarberstjälkar i cm-stora bitar. Lägg i kastrull. Tillsätt vin, stjärnanis, koriander, sambal oelek och socker.
- Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.
Kockens kommentar
Passar bl.a. till kött.
Passar till
Fler recept inom Salsasallader ¤
Liknande recept som Rabarber-och stjärnaniskompott till mat
-
Tomatsalsa
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mexikansk bönsalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk svensk mimosasallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mangosalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Papayasalsa
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het tomatchilisås (utan socker)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Melonsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rabarber-och stjärnaniskompott till mat
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Papayasalsa med koriander och chili till ostron
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salsa tomatillo
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan