Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 1
Recept: 226 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Papaya färsk 1.0 styck 43%
Gul lök 1.0 styck 23%
Tomater 1.0 st stor 16%
Oliver svarta avrunna 7.0 styck 13%
Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 1%
Citronjuice 2.0 msk 4%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skala papaya och skär i små tärningar. Skala lök och finhacka. Skär tomat i tärningar och finhacka oliverna.
- Lägg allt i en skål. Tillsätt citronjuice och jalapeno. Blanda allt försiktigt. Smaka av med lite salt och peppar.
Kockens kommentar
OBS! Jalapeno är mycket kryddstark.
Tillsätt efter egen smak. Denna kryddstarka salsa ger en bra brytning till många rätter, företrädesvis kötträtter. Även gott som drinktilltugg med chips.
Fler recept inom Salsasallader ¤
Liknande recept som Papayasalsa
-
Tomatsalsa
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mexikansk bönsalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk svensk mimosasallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mangosalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Papayasalsa
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het tomatchilisås (utan socker)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Melonsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rabarber-och stjärnaniskompott till mat
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Papayasalsa med koriander och chili till ostron
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salsa tomatillo
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan