Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 849

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3396 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 6%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 19%
Fetaost 150.0 gram 13%
Yoghurt turkisk 4.0 dl 14%
Marinad:
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Sojasås 1.0 msk 0%
Rapsolja 1.0 msk 3%
Tillbehör:
Dinkelkorn 6.0 dl 46%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Marinering: Skala och pressa vitlök. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Lägg påsen i kylskåp i minst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ta ut filéerna ur påsen och lägg i ugnssäker form. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
- Mosa fetaosten med yoghurten. Ta ut kycklingen och bred på osten. Sätt tillbaka in i ugnen i 15-20 minuter.
- Koka dinkelkorn enligt anvisning på förpackning.
- Förbered sallad.
GI-alternativ
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Fetaostgratinerad kyckling med dinkelkorn
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan