Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 471

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1883 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 33%
Fetaost 150.0 gram 24%
Yoghurt turkisk 4.0 dl 25%
Marinad:
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Sojasås 1.0 msk 1%
Rapsolja 1.0 msk 6%
Tillbehör:
Grönsallad 150.0 gram 1%
Tomater 4.0 styck 4%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Mita, GI-boden
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Marinering: Skala och pressa vitlök. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Lägg påsen i kylskåp i minst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ta ut filéerna ur påsen och lägg i ugnssäker form. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
- Mosa fetaosten med yoghurten. Ta ut kycklingen och bred på osten. Sätt tillbaka in i ugnen i 15-20 minuter.
- Förbered sallad. Servera.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Detta recept finns även med klassiska tillbehör (se recept via länk nedan). Med tillbehör är GBR-värdet mycket högt (17), med en något högre portionsvikt (40g).
Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.
Enklaste sättet att följa GI är att hoppa över tillbehör som potatis, pasta ris, bulgur och dylika varor med högt GI-värde. De flesta GI-recept är konstruerade på detta sätt. Enligt GI-metoden kan man äta en dubbel portion av denna rätt, men inte en enkel portion med tillbehör. Med tillbehör är denna rätt rödlistad av GI. Jämför med traditionellt alternativ via länk nedan.
Tradionellt alternativ
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Fetaostgratinerad kyckling (GI-recept)
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan