Aprikos- och hasselnötsbröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Aprikos- och hasselnötsbröd

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 2

Vatten

5.0 

dl

Jäst färsk

50.0 

gram

Dinkelmjöl fint

8.0 

dl

Rågmjöl fullkorn

4.0 

dl

Salt

1.0 

msk

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

Russin

1.0 

dl

Aprikoser torkade

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 1673

GBR (GI) / port: 45

Recept: 3346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 738 gram)

Ingredienser

Visa:

Vatten 5.0 dl 0%

Jäst färsk 50.0 gram 2%

Dinkelmjöl fint 8.0 dl 51%

Rågmjöl fullkorn 4.0 dl 21%

Salt 1.0 msk 0%

Smör normalsaltat 20.0 gram 4%

Hasselnötskärnor 1.0 dl 10%

Russin 1.0 dl 5%

Aprikoser torkade 1.0 dl 4%

Tillagning (2 tim )

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
    Värm vattnet fingervarmt (37°C).
    Rör ut jästen i vattnet.

  2. Tillsätt mjöl, salt och smör.
    Knåda väl eller kör i degblandare i 3 min.

  3. Grovhacka nötter och aprikoser. Tillsätt detta och russin i degen. Blanda väl igen.
    Låt jäsa i bunke med duk över i 30 min.

  4. Knåda ihop degen. Låt jäsa i 30 minuter.

  5. Ta upp degen och knåda ihop den igen.
    Dela degen. Forma limpor.
    Lägg över på smord plåt.
    Låt jäsa under duk i 50 minuter.
    Sätt ugnen på 220°C.

  6. Grädda i ugnen i 30 minuter.

PASSANDE RÖROR

Pumparöra

Cashewröra

Rödbetsröra

Kikärtsröra

Fler recept inom Brödtugg

Liknande recept som Aprikos- och hasselnötsbröd