Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Aprikos- och hasselnötsbröd
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 227
Kcal / portion: 1673
GBR (GI) / port: 45
Recept: 3346 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Vatten 5.0 dl 0%
Jäst färsk 50.0 gram 2%
Dinkelmjöl fint 8.0 dl 51%
Rågmjöl fullkorn 4.0 dl 21%
Salt 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 20.0 gram 4%
Hasselnötskärnor 1.0 dl 10%
Russin 1.0 dl 5%
Aprikoser torkade 1.0 dl 4%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Låt smöret bli rumsvarmt.
Värm vattnet fingervarmt (37°C).
Rör ut jästen i vattnet. - Tillsätt mjöl, salt och smör.
Knåda väl eller kör i degblandare i 3 min. - Grovhacka nötter och aprikoser. Tillsätt detta och russin i degen. Blanda väl igen.
Låt jäsa i bunke med duk över i 30 min. - Knåda ihop degen. Låt jäsa i 30 minuter.
- Ta upp degen och knåda ihop den igen.
Dela degen. Forma limpor.
Lägg över på smord plåt.
Låt jäsa under duk i 50 minuter.
Sätt ugnen på 220°C. - Grädda i ugnen i 30 minuter.
PASSANDE RÖROR
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Aprikos- och hasselnötsbröd
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan