Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 632

GBR (GI) / port: 20
Recept: 632 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 28%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 100%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Tina smördegsplattorna.
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg bakplåtspapper på ugnsplåt. - Skär 2 cm långa strimlor på längden.
Tvinna/skruva dem och lägg på plåten.
Krydda pinnarna med salt, kummin, sesamfrön e.d. enligt egen smak. - Sätt in i ugn i cirka 7 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Kockens kommentar
I handeln finns smördeg som blandats med finhackade grönsaker, t.ex. spenat (=bilden), morot, basilika e.d. Dessa behöver inte kryddas, möjligen saltas lätt.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Frasiga smördegspinnar
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan