Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 299

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 100.0 gram 23%
Havregryn 1.0 dl 4%
Salt 1.0 tsk 0%
Honung 1.0 tsk 1%
Dinkelmjöl fint 8.0 dl 54%
Bakpulver 5.0 tsk 1%
Gräddfil 4.0 dl 17%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla ingredienser till en kladdig deg. - Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Klicka ut 9 högar per sats.
Platta till varje hög lätt med mjölad hand. - Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Serveras varma med en god sylt till.
Kockens kommentar
Anne sticker ut hakan, men förmodligen har hon rätt. Vad tycker du? En bra sylt är att ta lite färska bär och röra ihop med lite råsocker. På engelskt vis kan man servera sconesen med curd och vispad grädde.
PASSAR TILL
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Världens godaste scones
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan