Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Sats (ā 4 dl): 1

Valnötskärnor

150.0 

gram

Stjälkselleri

4.0 

stjälkar

Timjan färsk

25.0 

gram

Salt

0.5 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 364

Kcal / portion: 1043

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1043 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 33%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 286 gram)

Ingredienser

Visa:

Valnötskärnor 150.0 gram 96%

Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%

Timjan färsk 25.0 gram 2%

Salt 0.5 tsk 0%

Tillagning (12 min )

  1. Grovhacka valnötter.

  2. Hetta upp en stekpanna utan matfett.
    Rosta (stek) nötterna tills gyllenbruna.

  3. Skiva selleri och grovhacka timjan.

  4. Lägg alla ingredienserna i en matmixer.
    Mixa kort, det skall vara lite grovt.

Kockens kommentar

Guckan passar som tillbehör till mat, framförallt till alla slags soppor.

Gucka = en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Källa: "Guckalandslaget".

PASSAR T.EX. TILL

Ingefärsdoftande rödbetssoppa

Fler recept inom Brödtugg

Liknande recept som Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)