Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 364

Kcal / portion: 1043

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1043 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 33%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Valnötskärnor 150.0 gram 96%
Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%
Timjan färsk 25.0 gram 2%
Salt 0.5 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Grovhacka valnötter.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett.
Rosta (stek) nötterna tills gyllenbruna. - Skiva selleri och grovhacka timjan.
- Lägg alla ingredienserna i en matmixer.
Mixa kort, det skall vara lite grovt.
Kockens kommentar
Guckan passar som tillbehör till mat, framförallt till alla slags soppor.
Gucka = en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Källa: "Guckalandslaget".
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan