Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 443

Kcal / portion: 338

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1352 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Tunnbröd mjukt 6.0 skivor 44%
Timjan färsk 0.5 kruka 1%
Olivolja 1.0 dl 56%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Mixa i en matberedare eller med stav timjan, olivolja och salt.
Pensla det på tunnbrödet. - Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Stek brödet hastigt på båda sidorna. Lägg över på hushållspapper.
Bryt sönder i mindre bitar.
Kockens kommentar
Passar som snacks eller drinktulltugg.
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan