Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 12
Recept: 553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vitt matbröd 4.0 st stora 94%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%
Tomater 1.0 styck 3%
Olivolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rosta brödskivorna i en brödrost tills de blir gyllenbruna och frasiga.
- Skär vitlöksklyftorna på hälften och tomaten i 4 klyftor. Gnid en vitlökshalva och en tomatklyfta mot varje bröd så att det tar smak. Ringla över olivolja över brödskivorna och strö över grovt havssalt. Servera.
Kockens kommentar
Det passar bra att servera tomat- och vitlöksbröden till soppa.
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan