Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 3
Recept: 806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 24%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 78%
Ägg 1.0 styck 8%
Parmesan nyriven 4.0 msk 13%
Salt 0%
Kryddor? %
Kryddningsförslag:
Kummin hel 0%
Sesamfrön 0%
Vallmofrön 0%
Ger 6 stycken/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Ta ut smördgsplattorna ur frysen och låt dem bli rumsvarma.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ugnsplåt.
Finriv parmesan. - Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel.
Pensla smördegsplattorna med ägg.
Skär varje platta på längden i tunna remsor (ca 12 st/platta). - Håll i remsans båda ändar och vrid händerna mot varanda två gånger och
dra samtidigt ut degen något på längden.
Lägg remsorna på ugnsplåten.
Strö över parmesan och salta lätt.
Krydda efter behag (ej nödvändigt). - Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills degen höjt sig och fått fin gyllenbrun färg.
Kockens kommentar
Oststänger av olika slag finns att köpa i handeln, men är aldrig lika spröda och luftiga som dessa. Dessutom är hemlagade oststänger ett prisvärt alternativ. Passar som drinktilltugg, till soppor m.m.
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Oststänger (drinktilltugg)
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan