Oststänger (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Oststänger (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smördegsplattor fryst

2.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Parmesan nyriven

4.0 

msk

Matfett till ugnsform

 

 

Salt

 

 

Kryddor?

 

 

 

Kryddningsförslag:

 

Kummin hel

 

 

Rosmarin torkad

 

 

Oregano torkad

 

 

Sesamfrön

 

 

Vallmofrön

 

 

 

Ger 6 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Laurent-Perrier Brut

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 349 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 3

Recept: 806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 24%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 60 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 2.0 styck 78%

Ägg 1.0 styck 8%

Parmesan nyriven 4.0 msk 13%

Matfett till ugnsform 0%

Salt 0%

Kryddor? %

 

Kryddningsförslag:

Kummin hel 0%

Rosmarin torkad 0%

Oregano torkad 0%

Sesamfrön 0%

Vallmofrön 0%

 

Ger 6 stycken/portion 

Tillagning (25 min )

  1. Ta ut smördgsplattorna ur frysen och låt dem bli rumsvarma.

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Smöra en ugnsplåt.
    Finriv parmesan.

  2. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel.
    Pensla smördegsplattorna med ägg.
    Skär varje platta på längden i tunna remsor (ca 12 st/platta).

  3. Håll i remsans båda ändar och vrid händerna mot varanda två gånger och
    dra samtidigt ut degen något på längden.
    Lägg remsorna på ugnsplåten.

    Strö över parmesan och salta lätt.
    Krydda efter behag (ej nödvändigt).

  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills degen höjt sig och fått fin gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

Oststänger av olika slag finns att köpa i handeln, men är aldrig lika spröda och luftiga som dessa. Dessutom är hemlagade oststänger ett prisvärt alternativ. Passar som drinktilltugg, till soppor m.m.

Fler recept inom Brödtugg

Liknande recept som Oststänger (drinktilltugg)