Lägg till ingredienser

Sats: 1

Jäst färsk

50.0 

gram

Sirap mörk

0.5 

dl

Vatten

1.0 

dl

Filmjölk

6.0 

dl

Olivolja

4.0 

msk

Grahamsmjöl

3.0 

dl

Kornmjöl

4.0 

dl

Vetemjöl

6.0 

dl

Kummin hel

1.0 

msk

Anis hel

0.5 

msk

Fänkålsfrön hela

0.5 

msk

Solrosfrön

2.0 

dl

Salt

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 4060

GBR (GI) / port: 74

Recept: 4060 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 1725 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Sirap mörk 0.5 dl 6%

Vatten 1.0 dl 0%

Filmjölk 6.0 dl 9%

Olivolja 4.0 msk 11%

Grahamsmjöl 3.0 dl 15%

Kornmjöl 4.0 dl 18%

Vetemjöl 6.0 dl 31%

Kummin hel 1.0 msk 0%

Anis hel 0.5 msk 0%

Fänkålsfrön hela 0.5 msk 0%

Solrosfrön 2.0 dl 8%

Salt 2.0 tsk 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 45 min )

  1. Värm vatten, olja och filmjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på lite vätska och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan.
  2. Stöt kummin, fänkål och anis i en mortel. Blanda ner kryddor, salt, solrosfrön och sirap. Rör om och tillsätt mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt degen stå och jäsa under bakduk i ca 30 min.

  3. Lägg ut degen på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i bitar. Lägg bitarna på bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa under duk till dubbel storlek i ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kusarna med vatten och strö över solrosfrön. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min.

Kockens kommentar

En sats solroskusar ger ca 25 bitar.
Receptet ger 5 kusar per portion.

Fler recept inom Brödtugg

Liknande recept som Solroskusar