Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 4060

GBR (GI) / port: 74
Recept: 4060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Sirap mörk 0.5 dl 6%
Vatten 1.0 dl 0%
Filmjölk 6.0 dl 9%
Olivolja 4.0 msk 11%
Grahamsmjöl 3.0 dl 15%
Kornmjöl 4.0 dl 18%
Vetemjöl 6.0 dl 31%
Kummin hel 1.0 msk 0%
Anis hel 0.5 msk 0%
Fänkålsfrön hela 0.5 msk 0%
Solrosfrön 2.0 dl 8%
Salt 2.0 tsk 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 45 min )
- Värm vatten, olja och filmjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på lite vätska och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan.
- Stöt kummin, fänkål och anis i en mortel. Blanda ner kryddor, salt, solrosfrön och sirap. Rör om och tillsätt mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt degen stå och jäsa under bakduk i ca 30 min.
- Lägg ut degen på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i bitar. Lägg bitarna på bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa under duk till dubbel storlek i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kusarna med vatten och strö över solrosfrön. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min.
Kockens kommentar
En sats solroskusar ger ca 25 bitar.
Receptet ger 5 kusar per portion.
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Solroskusar
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan