Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 346

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 3.0 dl 46%
Bakpulver 1.5 tsk 1%
Salt 1.0 krm 0%
Parmesan nyriven 1.0 dl 12%
Oliver gröna kärnfria 0.5 dl 4%
Oliver svarta kärnfria 0.5 dl 5%
Ägg 2.0 styck 9%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%
Filmjölk 1.0 dl 4%
Muffinsformar (papper) 20.0 st små %
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Riv parmesanost med rivjärn.
Kärna ur och skär oliverna i bitar.
Sätt ugnen på 225 grader. - Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke. Rör om.
Vispa ihop ägg, olja och filmjölk.
Rör ner detta i mjölblandningen.
Rör om ordentligt. - Ställ ut små muffinsformar på bakplåt.
Klicka ut smet i formarna med en tesked.
Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min, tills de blivit lätt brunaktiga.
Kockens kommentar
Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor etc.
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan