Ingefärsdoftande rödbetssoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärsdoftande rödbetssoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

1.0 

kilo

Ingefära inlagd (gari)

50.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Vinäger

2.0 

msk

Vatten till soppa

1.5 

liter

Grönsaksfond konc.

1.5 

msk

el. buljongtärning

 

 

Salt och peppar

 

 

Ärtskott till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kastruller >

 

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 5

Recept: 782 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 550 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 1.0 kilo 57%

Ingefära inlagd (gari) 50.0 gram 5%

Olivolja 2.0 msk 29%

Vinäger 2.0 msk 1%

Vatten till soppa 1.5 liter 0%

Grönsaksfond konc. 1.5 msk 8%

el. buljongtärning 0%

Salt och peppar 0%

Ärtskott till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om kastruller > Äts ej

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och tärna rödbetorna. Hacka ingefära.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs rödbetor och ingefära i ett par minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt vinäger, vatten och fond. Låt småkoka i 25 minuter.
  4. Tillred gucka om sådan önskas som topping (se separat recept).
  5. Mixa med mixerstav tills soppan är slät. Salta och peppra enligt egen smak.
  6. Servera soppan i skålar. Toppa med ärtskott och gucka.

Kockens kommentar

Gucka = en röra, dipp eller spread.

Passar till

Valnöts- och sellerigucka

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Ingefärsdoftande rödbetssoppa