Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 5
Recept: 782 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödbeta 1.0 kilo 57%
Ingefära inlagd (gari) 50.0 gram 5%
Olivolja 2.0 msk 29%
Vinäger 2.0 msk 1%
Vatten till soppa 1.5 liter 0%
Grönsaksfond konc. 1.5 msk 8%
Kockskolan:
Om kastruller > Äts ej
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och tärna rödbetorna. Hacka ingefära.
- Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs rödbetor och ingefära i ett par minuter utan att bränna.
- Tillsätt vinäger, vatten och fond. Låt småkoka i 25 minuter.
- Tillred gucka om sådan önskas som topping (se separat recept).
- Mixa med mixerstav tills soppan är slät. Salta och peppra enligt egen smak.
- Servera soppan i skålar. Toppa med ärtskott och gucka.
Kockens kommentar
Gucka = en röra, dipp eller spread.
Passar till
Fler recept inom Rotfruktssoppa
Liknande recept som Ingefärsdoftande rödbetssoppa
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotsaksminestrone med örtkeso
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Palsternackssoppa med curry och kokos
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatissoppa med kryddiga hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Morotssoppa med apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Krämig rotsellerisoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med citron
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med svampmacka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande morotssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Soppa på potatis och fänkål med räksmak
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan