Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 519
 
    
                Kcal / portion: 72
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2895 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 33%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Smör normalsaltat 100.0 gram 25%
Råsocker 1.0 dl 11%
Sirap 1.0 msk 2%
Vaniljsocker 2.0 tsk 1%
Dinkelmjöl fint 2.5 dl 18%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Hasselnötskärnor 100.0 gram 23%
Mörk choklad 70% 100.0 gram 20%
Kockskolan:
Om mördeg > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C. 
- Deg: Mixa allt utom nötter och choklad i en matberedare eller blanda väl.
- Finhacka nötter och choklad.
- Forma: Knåda för hand samman mixet med nötter och choklad. Smöra en ugnsplåt.
- Rulla degen till en cirka 4 centimeters tjock korv. Skär i centimetertjocka skivor. Lägg över på plåt.
- Grädda: Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Maryland cookies är ett klassiskt engelskt varumärke för kakor av olika slag. Detta är en variant.
Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Maryland cookies, kakor med bitar av choklad och nötter
- 
                
                    Mördeg - pâte sabléeTid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mördegskakor grundreceptTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BondkakorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kakor med vit choklad och pekannötterTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery 
- 
                
                    Schackrutor och chokladsnurrorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BrysselkexTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gaffelkakor, randiga mördegskakorTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Finska pinnar eller vaniljpinnarTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ungherrar, mördegskakaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Torplyckor, vardagskaka med god rågsmakTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    